De effecten van hard water

Group 3Created with Sketch.
Video afspelen

Beschadiging

Beschadiging van huishoudelijke apparaten. De verwarmingselementen van waterkokers, koffiezetapparaten, wasmachines, boilers worden met een dikke- laag kalk bedekt die warmteoverdracht effectief blokkeert. Hierdoor wordendeze apparaten minder efficiënt. In extreme gevallen kan dit leiden tot beschadiging. Dure en lastige reparaties zijn hiervan het gevolg.

Kalk

De vorming van hardnekkige vlekken op tegels, glas, douches en kranen. Elke keer na verdamping van het water blijft een dunne laag kalk achter. Na een periode wordt deze kalkvorming steeds dikker en vervolgens moeilijker te verwijderen.

Effect op kledij

Kleren in hard water gewassen voelen onaangenaam aan. Ter compensatie van dit effect wordt doorgaans wasverzachter gebruikt wat op lange termijn erg kostbaar is.

Meer detergent

De noodzaak voor het gebruik van schoonmaakmiddelen neemt steeds toe. U merkt dit aan de kosten. Voor het behalen van het gewenste resultaat van schoonmaken, afwassen, douchen of eenvoudig uw handen wassen verbruikt u 3x meer zeep of schoonmaakmiddel dan met zacht water.

Irritatie

Geïrriteerde huid. Een grote hoeveelheid kalk in het water kan leiden tot verschillende vormen van irritatie van de huid. Bij mensen met een gevoelige huid is dit extra merkbaar.

Tijdverlies

De effecten van hard water vergen extra inspanning in het schoonmaken van uw huis. Hierdoor bent u veel meer tijd kwijt dan met zacht water. Hard water zorgt er voor dat u de oude staat van uw huishoudellijke apparaten nooit terug krijgt.

Hoe lossen wij het probleem van hard water op ?

De eenvoudigste en meest effectieve manier om water te verzachten is het gebruik van BOSCH Aqua 2000 S. Dit toestel wordt op de waterhoofdleiding van uw woning geïnstalleerd. Op deze wijze worden uw waterleidingen, huishoudelijke apparaten, kranen en alle andere aspecten die in aanraking met water komen voorzien van zacht water.

BOSCH Aqua 2000 S ​

Het basiselement van de ontharder is ionenuitwisselende hars of in de volksmond aangeduid als hars. Tijdens het stromen van water door de hars wordt kalk geadsorbeerd. Deze werkwijze zorgt er voor dat calcium- en magnesiumionen, verantwoordelijk voor de hardheid (kalkvorming) in het water, worden verwijderd. Op hetzelfde moment worden kalkdeeltjes vervangen door natriumionen en zodoende heeft u perfect water. Geabsorbeerde kalk wordt in de harskamer verzameld. Op het moment dat de harskamer volledig is gevuld, dan zal het toestel zich regenereren / spoelen. 

Een groot voordeel van onze waterontharders is dat deze enkel volumetrisch spoelen, dus enkel als het nodig is. Dit is het kenmerk van een zuinig toestel. Regeneratie / spoeling betekent wassen van harsen met pekeloplossing. Dit gebeurt met oplossing van zout, zodatde geadsorbeerde calcium- en magnesiumionen in de hars worden weggespoeld. Wanneer de regeneratie voltooid is wordt de kalk afgevoerd naar het riool. Op dit moment is het toestel voor enkele ogenblikkken inactief. Daarom is het he beste als dit proces ’s nachts wordt uitgevoerd. Het gehele proces is bij onze toestellen volledig geautomatiseerd door zeer geavanceerde electronica. Deze electronica is eenvoudig naar wens te bedienen en is bovendien beschermd tegen water en/of roestvorming. 

Wat zeggen onze klanten?

Group 3Created with Sketch.